Om familieopstilling

Om familieopstilling

 “sjælens bevægelse” – åndens princip bagved skæbnen

Familieopstilling har i årevis været brugt i Tyskland, hvor metoden stammer fra. Den er anerkendt på verdensplan for hurtigt at afdække og synligøre udfordringer i familier og andre i relationer. Udfordringer, der ellers kan tage både måneder og år for os at få øjnene op for.

Familieopstilling handler i al sin enkelhed om, at måden, vi fysisk stiller os op i forhold til andre, tegner et ærligt billede af, om vi er på rette plads i relationen, hvor forviklingen starter, eller hvem der mangler i systemet.

Bert Hellinger

Bert Hellinger er født i Tyskland i 1925. Han har studeret filosofi, teologi og pædagogik. I 16 år arbejdede han som præst og missionær blandt Zuluerne i Sydafrika. Senere blev han psykoanalytiker i Zürich, og derefter studerede han forskellige psykoterapeutiske retninger. Han har sidenhen videreudviklet familieopstillingen til den form, vi kender i dag. Han blev især kendt på grund af sin erkendelse af de grundlæggende lovmæssigheder, som vores liv og især kærligheden baserer sig på.

Du kan læse mere i artiklen ” Kærlighedes symmetri” samt i anmeldelsen af Bert Helingers bog “HELLIGER SCIENCIA” samt bogen “FORVIKLINGER” af Doris Fischer.