Mere liv

Mere (liv)

Forleden sad jeg og kiggede ud over Øresund. Jeg funderede over, hvad det betyder for os når vi ønsker os mere. Bare mere af alt, sundhed, lykke, succes, penge, kærlighed, sommerdage, mere af livet …

Er det mon usundt? Grådigt? Der er et eventyr, som fortæller om den slemme kone Ilsebill, der ønsker sig mere rigdom af sin ægtefælle, og hver gang hun får opfyldt et ønske, kommer hun med et nyt . Det siger sig selv, at det ender galt og Ilsebill kommer til sidst af med alt og ender i fattigdom. Moralen er altså: “når du ønsker for meget, kommer du til at miste alt!”

Da jeg for mange år siden fortalte en amerikansk NLP-trainer om dette eventyr, lo han højt og sagde: “Hvor typisk for jer europæer, sådan er det ikke i Amerika. Der siger man ”The wheel which squeaks the loudest, gets the first oil”… Ok, tænkte jeg, rimeligt meget amerikansk 🙂

Men noget er der om det. Vi har ikke noget sundt forhold til mængden af lykke eller mængden af ulykke. Alting kan blive for meget, men måske skulle vi fundere lidt mere over hvad mere egentligt er??

Bert Hellinger har en mening om den slags. Han fortæller, at alt mere der tjener livet, er vigtigt for livets fortsættelse. Indstiller vi os for tidligt (før vi er gamle og slidte) på “mindre”, ja så mindsker vi også livet, fordi det i denne sammenhæng vil betyde livets modsætning.

Kort sagt, er der mere succes, sundhed og lykke til mig hvis jeg sætter det ” i livets tjeneste”, og ikke til grådigt selvforkælelse. Så støtter livet mig, og jeg understøtter mit liv.

“Mindre”, skal nok indstille sig helt naturligt, når vi kommer til den tid og til den grænse.

Så indstil dig på livet, der i sin natur altid giver “mere”. Hvad skal du gøre? Du skal sige JA!

Ja til at anerkende DET som ER.

Jeg mener i øvrigt, at der kun er 3 ord som er meget vigtige for vores trivsel:

JA, TAK og  VÆR SÅ VENLIG     ( engelsk : yes, thank you, and please)